Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2015.01.14.
21:08

Írta: DóraTibor

Híres emberek különös halála

A mai bejegyzés némiképp formabontó lesz, hiszen nem egyetlen ember életének különös vagy érdekes fordulatait mutatom be. Ma 16 emberről fogok egyetlen posztban írni. Mindannyian többé-kevésbé híresek voltak, de a haláluk valamilyen szempontból különös volt. Néhányan épp a haláluk miatt lettek híresek...

Kezdjük a sort egy véres, kegyetlen, tipikusan középkori történettel! 1327-ben II. Edward angol királyt, miután felesége segítségével letaszították a trónról, úgy akarták megölni, hogy ne legyen külsérelmi nyom a holttestén. Edward irtózatos árat fizetett azért, hogy gyilkosai természetes halálnak tudják beállítani az uralkodó elhunytát: Meztelenre vetkőztették, kifeszítették hason fekve egy padra, majd az ánuszán keresztül egy izzó lándzsát szúrtak belé. A korabeli feljegyzések szerint a szerencsétlen uralkodó üvöltése egy mérföldnyire elhallatszott. Kétségtelenül megváltás volt számára a halál.

halal01.jpg

1410-ben annyira erős nevetés tört Mártonra, Aragónia királyára, hogy a korabeli krónikák szerint megállt tőle a szíve. Ha ez igaz, akkor ő a világtörténelem egyetlen uralkodója, aki halálra röhögte magát.

halal08.jpg

1771-ben a 60 éves Adolf Frigyes, Svédország királya egy fogadáson a szó szoros értelmében halálra zabálta magát. Feljegyezték, hogy a fogadás alatt hatalmas adagokat fogyasztott el a következő ételekből: homár, kaviár, savanyú káposzta, füstölt hering, pezsgő, valamint 14 adag, forró tejben felszolgált képviselőfánk.

halal02.jpg

1899-ben az 58 éves Félix Faure Franciaország hivatalban lévő köztársasági elnöke volt. Az elnöki palotában, az elnöki irodájában halt meg szívrohamban. De hogyan! Egy 30 éves hölgyvendége, Marguerite Steinheil épp orális kényeztetésben részesítette az élvhajhász elnököt, akinek gyenge szíve nem bírta az ezzel járó örömöket.

halal13.jpg

Jack Daniel, a híres whisky névadója 1911-ben vérmérgezésben halt meg. Képzeljétek, egy szép napon elfelejtette a páncélszekrénye kódját és nem tudta kinyitni azt. Dühében belerúgott a trezorba, amitől eltört a nagylábujja. Ebből a sérülésből alakult ki a vérmérgezés, amibe hamarosan belehalt.

halal09.jpg

1912. február 4-ét mutatott a naptár, amikor Franz Reichelt, egy osztrák szabó a párizsi Eiffel-toronynál készült nagy mutatványára: be szerette volna mutatni az eseményre összegyűlt hatalmas tömeg előtt az általa tervezett és varrt ejtőernyőt! Akkora esemény volt ez, hogy még filmfelvétel is készült róla! Reichelt terv szerint le is ugrott az Eiffel-toronyról, ám az ernyője sajnos nem nyílt ki. Szerencsétlen szabó mint egy zsák, úgy zuhant a biztos halálba.

halal10.jpg

1916. december 16-án gyilkosa vacsorára hívta otthonába Grigorij Raszputyint. Az orosz csodapap több embernek is elegendő mennyiségű ciánnal mérgezett bort és pitét fogyasztott, de az meg sem kottyant neki! A gyilkos megdöbbenve látta, hogy Raszputyinra nem hat a cián, ezért hát hátba lőtte. A megmérgezett és lelőtt Raszputyin azonban felállt és kiment az udvarra, ahol az összeesküvők agyba-főbe verték, végül fejbelőtték. Testét végül a Néva folyóba dobták. Néhány nappal később a boncolás megállapította, hogy a halál oka nem a cián, nem a golyók és nem is a fejét ért erős ütések voltak, hanem fulladás!

raszoutyin.jpg

Harry Houdini, (eredeti nevén Weisz Erik, hiszen igen, ő is magyar volt!), a híres szabadulóművész 1926-ban egyik mutatványába halt bele: Egyik, több alkalommal is előadott száma arról szólt, hogy felkérte az egyik nézőt, hogy üsse hasba teljes erővel, de ő azt nem fogja érezni, hiszen akaraterejénél fogva le tudja csökkenteni az ütés rá gyakorolt hatását. Pechjére aznap este az ütést elvállaló férfi amatőr boxoló volt, Houdini-nek pedig tudtán kívül vakbélgyulladása volt. Néhány nagy erejű ütés után a művész arca eltorzult, és néhány nappal később belehalt az ütések következtében perforálódott vakbélgyulladásba. Houdini boxolós mutatványról egy korábbi előadás során fénykép is készült!

halal03.jpg

1927-ben Isadora Duncan, korának ünnepelt francia táncosnője egy cabrio autóban utazott. A menetszél belekapott a táncosnő által viselt hosszú sálba, ami feltekeredett az automobil kerekének küllőire, ami hátrarántotta a művésznő fejét. Eltört a nyaki csigolyája. Azonnal meghalt.

halal04.jpg

1941-ben történt, hogy Sherwood Anderson világhírű amerikai író egy kerti party-n a szendviccsel együtt azt a fogpiszkálót is lenyelte, amire a szendvics fel volt szúrva. Megfulladt.

halal12.jpg

1958-ban Gareth Jones brit színésznek egy élőben közvetített televíziós színdarabban el kellett játszania, hogy szívrohamot kap és meghal. Nagyszerű, hiteles alakítást nyújtott! A jelenet végén azonban észrevették, hogy Jones valóban szívrohamot kapott és tényleg meghalt.

A Forma-1 dél-afrikai futamán 1977-ben Tom Pryce, brit autóversenyző elgázolt egy, a pályára futó tűzoltót, aki egy balesetet szenvedett és kigyulladt autót sietett eloltani. A tűzoltó kezében tartott poroltó-készülék pont a fején találta el Pryce-ot, aki az ütéstől azonnal meghalt.

halal05.jpg

1981-ben Boris Sagal amerikai filmrendező egy helikopteres jelenet felvételekor túl közel ment a helikopter forgó rotorjához. A filmművész fejét szinte levágta a hatalmas erővel körbeforgó szerkezet. Azonnal meghalt.

halal06.jpg

1993-ben történt, hogy egy Garry Hoy nevű kanadai ügyvéd be akarta bizonyítani az irodájában jelen lévőknek, hogy az iroda üvege törhetetlen. Ezért hát nekiszaladt a felhőkarcoló 24. emeleten lévő iroda egyik üvegfalának, ami valóban nem tört ki, de az ablakkeret az ütéstől kilazult. Hoy az egész ablakkal együtt zuhant ki és szörnyethalt.

1997-ben a 82 éves cseh írót, Bohumil Hrabal-t kórházban kezelték. Egy szép napon Hrabal kihajolt az ötödik emeleti kórházablakából, hogy galambokat etessen. Megcsúszott és kizuhant.

halal11.jpg

2009-ben Taylor Mitchell kanadai énekesnőt megtámadta három prérifarkas. Az eset azért különös, mert ezen az egy eseten kívül soha egyetlen egyszer sem jegyezték fel, hogy prérifarkas emberre támadt volna.

halal07.jpg

Vigyázzatok magatokra!

 

A képek forrása: Az Internetről szabadon letölthető tartalmak

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: halál baleset gyilkosság Oroszország Raszputyin

A bejegyzés trackback címe:

https://olvass-erdekessegeket.blog.hu/api/trackback/id/tr657074623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása