Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2015.01.16.
19:53

Írta: DóraTibor

Híres emberek különös halála 2.

Óriási érdeklődés kísérte a Híres emberek különös haláláról szóló posztomat, többen reagáltak is az olvasottakra. Ezért hát íme, itt az újabb rész!

Aiszkulosz, ókori görög drámaíró kopasz fejét egy sas a magasból összetévesztette egy sziklával. Hogy hogy lehet ebbe belehalni? A sas egy elragadott teknőst rá akart ejteni egy sziklára, hogy a páncélja széttörjön és így tudjon lakmározni az állat húsából. Aiszkulosz azonban nagy szerencsétlenségére rosszkor volt rossz helyen, a sas pedig túl jól célzott: a teknős kemény páncéljától a drámaírónak betört a feje és meghalt. Mindez Krisztus előtt 455-ben történt.

halal23.jpg

1306-ban III. Vencel cseh királyt 16 éves korában egy lándzsával szúrták le, miközben a szükségét végezve ült az olmützi vár kezdetleges WC helyiségében. Nem túl szép halál egy fiatal uralkodónak!

halal14_vencel.jpg

1760. október 25-én reggel a 76 éves brit uralkodó, II. György reggel hat órakor felkelt a Kensington palotában, ivott egy pohár kakaót, majd kiment WC-re. Miközben a dolgát végezte, elpattant a szívében egy aorta és meghalt.

halal15.jpg

James Otis Jr. egy XVIII. századi amerikai ügyvéd volt, akinek nézetei nagy mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy Nagy-Britannia amerikai gyarmatai kivívják függetlenségüket, megalakítva az Amerikai Egyesült Államokat. Otis egy alkalommal azt mondta a nővérének, hogy reméli, hogy a Mindenható úgy fogja magához szólítani, hogy annak villámcsapás-szerű ereje lesz. 1783 májusában egy barátjánál vendégeskedett, amikor a bejárati ajtóban állva villám vágott belé. Azonnal meghalt.

halal25.jpg

Oscar Wilde világhírű ír költő és író, az egyetemes irodalomtörténet egyik legnagyobb zsenije 1900-ban, Párizsban halt meg, sírja napjainkban is a Pére Lachaise temetőben található. Halálát agyhártyagyulladás okozta, ami egy angol börtönben való raboskodása során szerzett fülsérülés miatt alakult ki. Wilde 1895-ben börtönbe került, mivel homoszexualitása az 1800-as évek végének viktoriánus Angliájában büntetendő volt. Wilde-ot két év börtönre ítélték, ahol a kemény munka, a hideg környezet és az éhezés teljesen felőrölte egészségét. A szabadulása után már nagyon betegen, de még három évig élt. 46 évesen halt meg.

halal19.jpg

A lengyel származású, de Franciaországban alkotó fizikus és kémikus, Marie Curie halálát az általa felfedezett radioaktív elemek okozták. Férjével, Pierre Curie-vel együtt fedezték fel a rádiumot és a polóniumot, de arról nem tudtak, hogy mennyire veszélyesek az egészségre ezek a radioaktív elemek. Marie mindenféle védőfelszerelés nélkül kísérletezett velük, és egy, a sugárzásból adódó betegségben halt meg 1934-ben.

halal16.jpg

A 39 éves Thomas Andrews volt a Titanic tervezését végző mérnökcsapat vezetője a Harland & Wolff cégnél. Mint VIP utas, a hajón utazott annak első és egyben utolsó, 1912 áprilisi útján. Az utolsók között volt, akik elhagyták a hajót, de nem élte túl a javarészt maga tervezte, 'elsüllyeszthetetlen' hajó elsüllyedését. Soha nem találták meg a holttestét.

halal14_andrews.jpg

Vályi Péter Magyarország miniszterelnök-helyettese volt 1973 szeptemberében, amikor gyárlátogatáson vett részt Miskolcon, az acélgyárban. Halálára több verzió is létezik, de a hivatalos jelentés szerint a gyárban az öntőgödör felé vezető úton egy pallón állva a politikus egyensúlyát vesztette és az öntőformák közé zuhant. Addigra, mire ki tudták szabadítani, műszálas öltönye teljesen ráégett a testére. Kórházba szállították, de belehalt az égési sérülésekbe.

halal24.jpg

1977 augusztusában Elvis Presley, a rock’n’roll királya is a WC-n ülve lelte halálát. A ’70-es évek végére már súlyosan elhízott és drogfüggő énekes éppen a gracelandi birtok legkisebb helyiségében ült, amikor elveszítette az eszméletét, leesett a WC-ről, esés közben pedig leharapta a nyelvét. Többé már nem tért magához.

elvis_presley_02.jpg

Tennessee Williams világhírű amerikai író, a Vágy villamosa és a Macska a forró bádogtetőn szerzője szemcseppet volt kénytelen használni. A szemcsepp használata előtt mindig letekerte az üveg kupakját és a szájába vette azt, miközben fejét hátrahajtva szemébe cseppentette az orvosságot. 1983. február 25-én is így tett. Aznap azonban, miközben a fejét hátrahajtotta, véletlenül lenyelte a szájába helyezett kupakot, amitől megfulladt.

halal22.jpg

1983-ban Elbert János irodalomtörténész, műfordító és egyetemi tanár a siófoki mólónál, a rózsakert mellett belefulladt a Balaton 50 cm-es vízébe. A hivatalos verzió szerint az arcideg-zsibbadását szerette volna a Balaton hűs vízében enyhíteni, de megcsúszott a köveken és belefulladt a vízbe. Egyesek szerint azonban a KGB gyilkolta meg, a nem sokkal korábban hatalomra került Jurij Andropov szovjet vezető utasítására, akinek 1956-ban Elbert volt a tolmácsa a magyarországi forradalom alatt. Az elmélet hívei szerint az új szovjet pártfőtitkár azért hallgattatta el Elbertet, mert nem szerette volna, ha az kompromittáló adatokat árul el Andropov 1956-os budapesti tevékenységéről és tárgyalásairól.

halal18.jpg

A ’80-as évek egyik leghíresebb és legnagyobb hatású soul, rhythm and blues és jazzénekese, Marvin Gaye 45. születésnapja előtt egy nappal halt meg 1984-ben. Otthonában, egy ágyon ülve beszélt az édesanyjával, amikor a saját apja lelőtte azzal a pisztollyal, amit ő maga vett az apjának azért, hogy megvédhesse a családot a betörőktől.

halal17.jpg

Steve Irwin, a híres krokodilvadász egy rája szúrásától halt meg 2006-ban. A világhírű természetvédő és filmes szakember egész karrierjét veszélyes vadállatok között töltötte, ám ironikus módon egy olyan állat okozta a halálát, ami szakértők szerint emberre egyáltalán nem veszélyes. Irwin szerencsétlenségére a rája csápja szíven szúrta, miközben egy tengeri forgatás közben éppen az állat fölött úszott el.

halal20.jpg

2007-ben történt, hogy Surinder Singh Bajwa, az indiai főváros, Delhi főpolgármester-helyettese a háza teraszán pihent, amikor váratlanul majmok támadtak rá. A politikus megpróbált védekezni, ám közben megcsúszott és leesett a teraszról. Másnap halt bele az esés során szerzett fejsérüléseibe.

halal21.jpg

A leginkább a Kill Bill-ből ismert David Carradine amerikai színész meztelen, felakasztott holttestére bangkoki hotelszobájában találtak rá 2009-ben. A vizsgálat kiderítette, hogy nem öngyilkosság, hanem baleset történt: A színész éppen extrém szexuális szokásának hódolt, amikor baleset történt, és a saját nyakára tekert kötél megfojtotta őt.

halal26.jpg

Vigyázzatok magatokra!

 

A képek forrása: Az Internetről szabadon letölthető tartalmak

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://olvass-erdekessegeket.blog.hu/api/trackback/id/tr837080211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gébence · http://soraim.blog.hu 2020.12.14. 18:13:53

A vécés-leszúrós halál aztán a Trónok harca egyik karakterének is kijutott :)

Azóta történt további ,,kedvenc" döbbenetes halál: Anton Yelchin orosz-amerikai színészt 2016-ban saját, fékhibás, megindult terepjárója szorította a háza kerítéséhez, amitől megfulladt.
süti beállítások módosítása