Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2014.02.06.
23:16

Írta: DóraTibor

Hasfelmetsző Jack

Jack the Ripper - Hasfelmetsző Jack. Ki ne hallott volna róla? De hát ki volt ő, mikor élt, miért hívják így, hány embert ölt meg? Suhanjatok vissza velem az időben 126 évet!

jack1.jpg1888. augusztus 31-én London Whitechapel nevű negyedében (aki már járt Londonban, annak segíthet a beazonosításban, hogy ez a terület a Tower of London-tól északra, onnan gyalog csupán 8-10 percre van) találták meg egy kegyetlenül meggyilkolt prostituált, Mary Ann Nichols holttestét. A 43 éves nőt rettenetesen összevagdosta gyilkosa: Kétszer átvágta a torkát, levágta az egyik fülét és a hasán is számos vágást ejtett.

Mary Ann Nichols után három hónapon belül még más
ik négy prostituáltat öltek meg ugyanilyen kegyetlenül. A véres részletektől megkíméllek Benneteket, de a torok elvágásán túl volt, akinek a Hasfelmetsző kivágta és magával vitte a méhét vagy a veséjét, és volt, akinek levágta az orrát, fülét, ajkait.

jack2.jpg
A gyilkosságok rettegésben tartották a várost, a rendőrség pedig hónapokon át sötétben tapogatózott. Jack saját magát nevezte el így, hiszen a gyilkosságok időszakában leveleket írt nyomozóknak és újságíróknak, amiben nem csak bevallotta a gyilkosságokat és cukkolta – gúnyolta a nyomozókat, de egy ízben a levéllel együtt elküldte az egyik áldozat fél veséjét is. Az egyik ilyen levelet látjátok itt, a végén a hátborzongató aláírással.

jack.jpg
A gyilkosságok amilyen hirtelen kezdődtek, ugyanolyan gyorsan abbamaradtak: Jack 1888. novemberében hallatott utoljára magából, majd úgy eltűnt, mintha sosem létezett volna.

Számos tény ismert: A gyilkos mindig éjjel dolgozott, balkezes volt, és úgy választotta ki a helyszíneket, hogy azok a térképen egy keresztet alkossanak. Tudjuk, hogy nagyon gyorsan ölt, és hihetetlen gyorsan, észrevétlenül távozott a környékről, még akkor is, amikor őszre hemzsegett a környék a rendőröktől. A tettest azonban soha nem sikerült sem azonosítani, sem elkapni.

 jack3.jpg

Az eset tehát 126 éve felderítetlen, bár profi és amatőr nyomozók, önjelölt újságírók időről időre előhozakodnak egy gyanúsítottal. Többek szerint Jack egy profi sebész volt, hiszen csakis egy sebész tud ilyen pontos vágásokat ejteni egy emberi testen. Mások szerint egy, a nőknél teljesen sikertelen, elkényeztetett nemes állt bosszút így a női nemen. Van, aki egy német tengerészt lát a rémtettek mögött. Olyan is akad, aki a királyi udvar egyik festőművészét gyanúsítja, de a legvadabb elmélet szerint az akkoriban uralkodó Viktória királynő unokája, a későbbi VII. Edward király fia, Albert Viktor herceg (a képen) volt a tettes.

Sohasem fogjuk megtudni, hogy ki is volt Hasfelmetsző Jack. A legendája azonban él, és mára részévé vált az angol kultúrának.

A képek forrása: www.flickr.com

Szólj hozzá!

Címkék: történelem gyilkosság rejtély London Tower of London Hasfelmetsző Jack

A bejegyzés trackback címe:

https://olvass-erdekessegeket.blog.hu/api/trackback/id/tr545803087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása