Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2014.02.13.
22:09

Írta: DóraTibor

Adolf Hitler

Mai emberünk Adolf Hitler. Azt gondolom, kevés ember van, akinek Hitler nevének hallatán ne lennének rossz érzései. A világ egyik legnagyobb tömeggyilkosáról van szó, akinek beteg elméjéből olyan elméletek pattantak ki, melynek nevében ártatlan emberek millióit ölték meg a második világháború idején. Tény, hogy ahhoz, hogy hatalomra kerüljön és elindítsa az emberiség történetének legvéresebb, kb. 60 millió emberéletet követelő háborúját, az első világháborúban győztes hatalmak, főleg Franciaország túlzott bosszúvágya vezetett: Velünk, magyarokkal szemben is égbekiáltó igazságtalanságot követtek el a trianoni békeszerződésben, de a németeket egyszerűen lenullázták, porig alázták. Törvényszerű volt hát, hogy egy ilyen mértékű vereségért a német nép néhány évtized múlva revansot fog venni.

adolf2.jpg


Most hadd vonatkoztassak el a történelemtől; csak a szokásos módon, néhány meglepő és érdekes tényt sorolok fel Hitlerről.

- Hitler, bár Németország vezetője volt, nem volt német! Osztrák volt, az Osztrák-Magyar Monarchia állampolgáraként, I. Ferenc József alattvalójaként született, egy 15.000 fő lélekszámú osztrák kisvárosban, Braunauban.

- Saját bevallása szerint az egyetlen egy ember, akit életében szeretett, az édesanyja volt. Anyja képét mindig magánál tartotta, állítólag ez a kép a kezében volt akkor is, amikor öngyilkos lett. Hitler 18 éves volt, amikor édesanyja rákbetegségben meghalt, és ez annyira megviselte, hogy a Mein Kampf-ban azt írta, véglegesen kihalt belőle a szeretet.

- Bár Hitlert már saját nevén anyakönyvezték, apját még Schicklgruber-nek hívták, aki ezt a vicces nevet megváltoztatta anyai nagyszüleinek nevére, Hiedler-re. Azonban a hivatalos folyamat során egy elírás történt! Ha nem téveszti el a hivatalnok az új családnevet, a diktátort Adolf Hiedler-ként ismerné a világ. Ha pedig nem történik meg a névcsere, akkor Adolf Schicklgruberként!

- Hitler szülei másod-unokatestvérek voltak, kormányzati engedéllyel házasodhattak csupán össze, hiszen kapcsolatuk vérfertőző volt!

- Hitler négy éves volt, amikor Passaunál beleesett az Inn folyóba és kis híján belefulladt! Egyik társa, Johann Kühberger beugrott a jeges vízbe és kimentette. Kühberger felnőttként pap lett. Hátborzongató belegondolni, hogy miként alakult volna a történelem, ha nem sikerül megmentenie...

adolf boy.jpg

- Hitler nem volt jó tanuló. Hatodikos korában megbukott, osztályt kellett ismételnie! Később kétszer nem vették fel főiskolára, majd miután felvették, onnan is kicsapták.

- Az első világháborúban katonaként vett részt, és meg is sebesült. Egyes állítások szerint egyik heréjét ellőtték, de erre nincsenek egyértelmű bizonyítékok. Az viszont tény, hogy 1918-ban egy gáztámadás során ideiglenesen megvakult, és hangja is a gáz miatt maradt olyan rekedt haláláig.

- Rettenetesen szégyellős volt. Soha, de soha nem mutatkozott ruha nélkül senki előtt, de még rövid ujjú ruhában sem! Az orvos előtt sem! Mindig egyedül mosakodott, és kabátját, zakóját még a legnagyobb melegben sem vetette le sosem.

- Huszonéves volt, amikor Bécsbe költözött, és festőművésznek állt. Vízfestékkel készült képeit adta el, így próbált megélni. Ebben az időben egy ideig hajléktalanként élt Bécs utcáin.

- Jellegzetes bajusz-formáját akkor alakította ki, amikor eleinte még hagyományos formájú bajsza akadályozta a gázálarc felvételében, miközben az első világháborúban a fronton harcolt.

adolf.jpg
- Több betegségben is szenvedett: Azon kívül, hogy bélpanaszai miatt állandóan fel volt fújódva, ötven éves kora körül Parkinson-kóros lett. Élete utolsó éveiben a bal kezét, ami folyton remegett, a jobb kezével fogta le, vagy szorosan a teste mellé szorította, hogy ne lássák, hogy remeg.

- A Führer szó szó szerint vezért jelent, a német nép vezérét. Jogilag először kancellár, azaz miniszterelnök volt, később vonta össze az államfői és a miniszterelnöki pozíciókat.

- Hitler kábítószerfüggő volt. Orvosa minden reggel adott neki egy amfetamin-injekciót. Ezen kívül alkalmanként kokaint és ópiumszármazékokat is fogyasztott.

- Hitlernek egy nővére és két féltestvére érte meg a felnőttkort. Egyetlen vér szerinti testvérét Paula Hitlernek hívták és a nyilvánosság elől teljesen elvonulva élt 1960-ban bekövetkezett haláláig. Paulán kívül Hitlernek egy unokaöccse volt halálakor, aki közvetlen, vér szerinti rokona volt, férfiágon ő volt az utolsó Hitler: őt William Patrick Hitlernek hívták és Angliában élt. Willam Patrick Hitler állítólag megfogadta, hogy nem vállal gyermeket, hogy szakadjon meg a család vérvonala. Ő 1987-ben halt meg.

- Hitler braunaui szülőházát lebontották, hogy ne legyen neonáci zarándokhely. Helyére egy emlékmű került, a következő felirattal:

„A békéért, a szabadságért és a demokráciáért, soha többé fasizmust!
Milliók halála emlékeztet erre.”

- Sokan ismerjük és szeretjük az úgynevezett hitlerszalonnát. Ez egy nagyon sűrű, késsel vágható lekvár, sütőben sült süteményekbe szokás tenni töltelékként, de önmagában is nagyon finom. Ezt csak mi, magyarok hívjuk így. Ez a lekvár a nevét a második világháborúban kapta, amikor a boltokban nem volt kapható hús, ezért az emberek leginkább ez a gyümölcskészítményt ették. A nép nem kis gúnnyal Hitlerről nevezte el ezt az eledelt.

- Hitler személyesen soha nem keresett fel egyetlen koncentrációs tábort sem, miközben pl. Himmler többször járt Auschwitzban is.

- Első szerelme egy zsidó származású lány volt, de gyáva volt megszólítani...

- A háború előtt Nobel-békedíjra jelölték Hitlert!

h.jpg
- Néhány órával azelőtt, hogy a szovjet csapatok elfoglalták a bunkerét, feleségül vette több, mint tíz éve vele élő élettársát, Eva Braunt, majd mindketten öngyilkosok lettek. Hitler meghagyta, hogy holttestét égessék el, azonban a rendelkezésre álló benzin kevés volt ahhoz, hogy elhamvadjon a holtteste. A szovjet csapatok megtalálták a feketére égett holttestet, majd Magdeburgban, később egy Rathenow nevű kisvárosban temették el. 1970-ben aztán a csontokat elhamvasztották, kivéve a koponyacsont felső részét, amit ma Moszkvában őriznek. Ez a csontdarab látható a képen.

A képek forrása: www.flickr.com

Szólj hozzá!

Címkék: történelem öngyilkosság háború nemzetiszocializmus Adolf Hitler

A bejegyzés trackback címe:

https://olvass-erdekessegeket.blog.hu/api/trackback/id/tr645813440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása