Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2014.02.17.
08:22

Írta: DóraTibor

Marylin Monroe

Norma Jeane Mortenson? Norma Jeane Baker? Norma Jeane Dougherty? Norma Jeane DiMaggio? Ugyan kinek lenne ismerős ez a négy név? Az összes név ugyanazt az embert, Marilyn Monroe-t takarja. Mortensen-ként született, édesanyja nevével: Baker-ként nőtt fel, és első férje révén Dougherty-ként fedezték fel, és második házassága után lett hivatalosan DiMaggio a neve. Ma a világ egyik leghíresebb hollywoodi sztárjáról mesélek néhány érdekes és elgondolkodtató dolgot.

Édesanyja férjét Mortensen-nek hívták (bár Marilyn születési anyakönyvi kivonatán egy gépelési hiba folytán Mortenson-ként anyakönyvezték!), de állítólag nem ő volt az édesapja, ezért édesanyja a saját családnevére, Baker-re változtatta az újszülött kislány családnevét. Édesanyja mentális betegsége miatt Marilyn nevelőszülőkhöz került, 12 különböző család nevelte fel. 16 évesen férjhez ment és a II. világháború során egy hadiipari üzemben kezdett dolgozni, itt fedezték fel szépségét egy propagandafotózáskor. Innen már egyenes út vezetett a filmszerepekhez.

Marilyn Monroe filmjei vagy dalai közül napjainkban egy átlag magyar polgár keveset tudna felsorolni, de mégis, nevét és arcképét mindenki ismeri. Mindenki ismeri a híres, fehér ruhás képét, amin a szoknyáját fellebbenti a szél. Sokan tudják róla, hogy az akkori amerikai elnök, John F. Kennedy szeretője volt, de ugyanúgy viszonyt folytatott az elnök öccsével, az igazságügy-miniszter Robert Kennedy-vel is. Ágyában rajtuk kívül megfordultak a korszak sztárjai is, Marlon Brando-tól Tony Curtis-en át Frank Sinatráig.
1952-ben, 26 évesen ruha nélkül állt modellt a Playboy magazinnak, ami abban a korban sokkal nagyobb szenzáció volt, mint napjainkban. Tudtátok, hogy ezzel ő vált a legelső playmate-lánnyá?

monroe.jpg
A buta szőke nő imázsát nagymértékben neki köszönhetően alakították ki az emberek, hiszen mintapéldánya volt ennek a nőtípusnak – örök kérdés marad, hogy nála mennyire volt ez egy tudatosan felvett szerep.

Harmincas éveire Marilyn pszichésen összeomlott, nem bírta feldolgozni a hirtelen jött sikert és azt, hogy a férfiak csak kihasználták. Harmadik házassága is válással végződött, alkoholproblémái alakultak ki, csak altatóval tudott aludni, pszichiátriára is került. 1962 augusztusában holtan találták hálószobájában, csupán 36 éves volt. Halála hivatalosan gyógyszer-túladagolással elkövetett öngyilkosság volt, ám sokak szerint meggyilkolták. Ahogy sok rejtélyes történet esetében, az igazság Marilyn Monroe haláláról sem fog soha kiderülni.

Első férje, James Dougherty nem látta volt neje egyetlen filmjét sem, ugyanis a második felesége megtiltotta neki!

Marilyn halála után második férje, a baseball-sztár Joe DiMaggio húsz éven át minden héten háromszor egy tucat vörös rózsát küldött a sírjára.

Hugh Hefner, a Playboy magazin alapítója 1992-ben 50.000 dollárért (mai áron több, mint tízmillió Forintért!) megvette a Marilyn sírja melletti sírhelyet, hogy Marylin Monroe mellett fekhessen a feltámadásig. (Ez van a képen.)

Marylin Monroe 52 éve halott. Ha élne, 88 éves lenne.

 

Szólj hozzá!

Címkék: rejtély Hollywood Marylin Monroe Kennedy

A bejegyzés trackback címe:

https://olvass-erdekessegeket.blog.hu/api/trackback/id/tr855817930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása